מרסלן
מרסלן הוא זן ענבים אדום, שהינו תוצאה של הכלאה בין גראנש לקברנה סוביניון. זן זה מאופיין בפירותיות מופגנת ובטנינים רכים אך מוצקים - תכונות שהן ביטוי של ההכלאה בין שני הזנים המקוריים – ה"הורים" של המרסלן. יין המרסלן הייחודי של יקב מוני עבר תהליך ייצור לא שגרתי שנסמך על תסיסה ספונטנית, ללא הוספת שמרים. תהליך זה של תסיסה ללא שמרים מתורבתים, מאפשר לתת ליין פרופיל טעמים מכוון – הרבה יותר פירותי, עשיר וטבעי.
סוג היין | אדום יבש |
---|
הרכב זנים | מרסלן |
---|
תהליך יצור | ענבי המרסלו של יקב מוני מחלקת כרם שמורה ויחידנית, טופחו, נבצרו, הותססו בתסיסה פראית, ללא תוספת שמרים מתורבתים והתגבשו ליין שהתיישן בחביות עץ אלון צרפתי במשך 12 חודשים. |
---|
רשמים | יין איכותי בגוון סגול-אדום עמוק, היין עשיר בניחוחות פרות יער אדומים ושחורים, ארומה של עץ אלון מעושן, טעמי פרי מרשימים ומרוכזים, בעל גוף בינוני עד מלא, מבנה אלגנטי וטאנינים מהנים. ליין סיומת מורכבת ומהנה. |
---|
הרכב כימי |
---|
כהל | 13.5% |
---|
PH | 3.70 |
---|
סוכר שאירתי | 1.1ג/ל |
---|
סוג היין | אדום יבש |
---|
הרכב זנים | מרסלן |
---|
תהליך יצור | ענבי המרסלו של יקב מוני מחלקת כרם שמורה ויחידנית, טופחו, נבצרו, הותססו בתסיסה פראית, ללא תוספת שמרים מתורבתים והתגבשו ליין שהתיישן בחביות עץ אלון צרפתי במשך 12 חודשים. |
---|
רשמים | יין איכותי בגוון סגול-אדום עמוק, היין עשיר בניחוחות פרות יער אדומים ושחורים, ארומה של עץ אלון מעושן, טעמי פרי מרשימים ומרוכזים, בעל גוף בינוני עד מלא, מבנה אלגנטי וטאנינים מהנים. ליין סיומת מורכבת ומהנה. |
---|
הרכב כימי |
---|
כהל | 13.5 |
---|
PH | 3.75 |
---|
סוכר שאירתי | 1.3ג/ל |
---|